0 kommentarer

Assassinernes hemmelighed af Jon Courtenay Grimwood

af d. 4. december 2011
Info
 
Sideantal

460

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7955-863-2

Originaltitel

The Fallen Blade

 

Tycho lever i Venedig i år 1407. Da det viser sig, at han har ganske særlige evner til at slå ihjel og dermed sikre sin egen overlevelse, rekrutteres han af Atilo, som vil gøre ham til assassinernes nye leder. Men Tycho er andet og mere end Atilo og “stand in dronning” Alexa har regnet med. Og da Atilo fejlagtigt tror, at Tycho i kraft af sine styrker er uden varmere følelser for noget og nogen kommer han uforvarende til at træde langt ind over Tycho grænser, hvilket får uoprettelige konsekvenser. For kvinderne i Tychos liv skal man behandle ordentligt!

Undervejs i bogen skildres den skræmmende fattigdom som assassinerne er vidner til, adelens konforme liv samt mystiske skabninger, der nødigt ser dagens lys. Mænd skifter karakter i ly af mørket og bliver umenneskelige væsner, der ikke skyr nogen midler i kampen om overlevelse.

Bogens store styrke er karakterskildringerne. Mange af personerne er nuancerede og selv Tycho er ikke rendyrket ond eller god. Men på trods af grundigheden i arbejdet med personerne var det ikke let for mig at komme ind i bogen. Det meget fremmede miljø og især integrationen af overnaturlige fænomener tog en rum tid at acceptere. Halvvejs igennem bogen folder Tycho sig ud for øjnene af os og derefter fængede både plot og skrivestil, så hvis man kan holde på fornemmelsen af nogen interessant så længe, er bogen værd at holde fast i.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter