0 kommentarer

Lad jorden vrimle af Niels Roland

af d. 4. december 2011
Info
 
Sideantal

25

Udgivet

2005

ISBN

87-14-11900-5

 

Gud er færdig med at skabe jorden og himlen, stjernerne, nat og dag og planter er der nok af. Men der mangler noget.

Gud beslutter sig for at skabe dyr, og da englene gnider sig selv i hænderne af begejstring over idéen går Gud gladeligt i gang. Forarbejdet kommer dog til at tage betydeligt længere tid end Gud havde regnet med, og da den sidste skitse er lavet trænger han virkelig til et rundstykke og en kop kaffe. Men da rengøringsenglen åbner vinduet hvirvles alle papirerne rundt og ender i en stor uorden. Og da Gud efter pausen samler bunken op går det rent galt. Intet bliver som han havde regnet med! Trusler om lang tid uden harpespil får englene til hurtigt at bringe orden i sagerne – næsten. Og da Gud endelig kan få et hvil overlader han det til en ung engel af ordne et sidste stykke krøllet papir. Det kommer der to mennesker ud af, men som Gud siger ved afsløringen: “Ja, ja, det er jo bare to ud af jordens millioner af levende væsner. Det kan der vel ikke ske noget ved.”

Illustrationerne er også lavet af Niels Roland og er med teksten med til at gøre bogen underholdende for både børn og forældre. Ungerne elsker at finde mærkværdigheder i de dyr, der i første omgang skabes. Små elefanter med vinger. Kæmpe får med abehoveder og så videre. Og jeg har nærstuderet Guds arbejdsværelse mere end en gang.

Hvis man kan undgå at tænke “blasfemi” så kan denne lille perle af en bog være kilde til adskillelige tænkeeksperimenter omkring verdens indretning og opståen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter