0 kommentarer

Arv af storhed – et liv i mokkasiner af Malene Rossau

af d. 29. marts 2019
Info
 
Sideantal

274

Udgivet

2018

ISBN

9788793378070

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

‘Arv af storhed – et liv i mokkasiner’ er en biografisk roman, der skildrer Hakikta Najin Jordans liv (1941-2011). Et liv, der set med denne tids øjne, virker som om det er levet for længe siden. Melvin Custer Jordan, for det var hans fødenavn, så dagens lys i en lille stue midt under en snestorm. Familien havde som de fleste i sioux-reservat ikke meget at gøre med, men hjælpsomheden var stor og alt tegnede godt. Men verdenskrigen bragte uorden, da Melvins far kom tilbage fra Europa var han traumatiseret, og den lille familie gik langsomt i opløsning. For Melvin betød det, at han tilbragte en del år sammen med sine oldeforældre. De år lagde hjørnestenen til resten af hans liv. Det var her han lærte sit folks historie og dets ritter og de grundholdninger, der kom til at præge hans liv.

Som sin far oplevede Melvin desværre også krigens rædsler, da han deltog i helikopter-ambulancetjenesten i Vietnam. En indsats, som næsten kostede ham livet, men også indbragte ham Purple Heart, for at have redet mange af sine kammeraters liv. Efter krigen fulgte en del rodløse år, med søgen efter hvem han egentlig var. Pilen pegede tilbage til Rosebud-reservatet, hvor han genfandt sit liv som soldanser og også fandt kvinden i sit liv, danske Marianne.

Det er en bog, der har rørt mig. Den grundlæggende filosofi om, at alt er i familie med hinanden, og holdningen om et liv i kærlighed og respekt til hinanden, er noget som er en mangelvare i dag. Man kan ikke undgå at blive varm helt ind i hjertet, når man læser denne bog. Det er en velskrevet og bevægende bog. Den er rigt illustreret med fotos og sluttelig i bogen er en ret stor kildehenvisning samt en billedliste. Malene Rossau (1971) debuterede som forfatter i 2013 og har side 2015 arbejdet på ‘Arv af stolthed’. Dels med at indsamle og læse materiale, samt på rejse i South Dakota, hvor hun har besøgte mange af de steder, der har relevans for bogen.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter