0 kommentarer

Aqua Mortis – dødens vand af Carsten Nagel

af d. 4. januar 2013
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

382

Udgivet

2012

ISBN

978-87-588-1225-0

 

”… Barnet hang med hovedet skjult i gulvspanden under hejseværket. Dækket af det snavsede sæbevand, som den lille var blevet druknet i. Vandet var løbet over og videre ud på gulvet. Ved siden af spanden lå en våd lyserød hue…”

En lille pige findes brutalt myrdet i en Børnehave på Christianshavn og mistanken retter sig hurtigt mod pædagogmedhjælperen Mads som varetægtsfængsles mens sagen videreefterforskes. Mads kæmper med indre dæmoner og store psykiske problemer som for alvor bryder ud, imens han sidder indespærret.

I begyndelsen bliver efterforskningen varetaget af den erfarne efterforsker Hugo Møller, men da han bliver ramt af et alvorligt hjerteanfald og bliver indlagt på hospitalet, tager hans kollega Hans Tange over. Hvilket bestemt ikke passer hr. Møller som mildest talt ikke kan udstå Tange, derfor igangsætter han en parallelt løbende efterforskning fra sygesengen med assistance fra psykologen Sanne Berg.

Sanne Berg har imidlertid sine egne problemer at slås med. Ikke mindst kæmper hun fortsat med sorgen over, at have mistet sin egen lille datter. Hvilket dog ikke forhindrer hende i for alvor at engagere sig i efterforskningen. Sanne er ikke bleg for at tage utraditionelle midler i brug og lader sig ikke skræmme af, at nogle tilsyneladende mener, at hun slet ikke burde blande sig i efterforskningen og på forskellige måder prøver at skræmme hende væk fra sagen.

Psykisk sygdom og psykologi i det hele taget fylder rigtig meget i bogen, hvilket måske ikke er så underligt eftersom bogens forfatter ifølge pressemeddelelsen er uddannet psykolog. Men efter min mening kammer disse temaer/emner over og fylder alt for meget. Den megen snak og de lange passager som omhandler hovedpersoners forskellige indre dæmoner er for meget af det gode og gør ikke noget godt for bogen. Når det er skrevet, er det bestemt en ganske udmærket krimidebut, som fortjener at blive læst.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter