0 kommentarer

Antboy 1: Tissemyrens bid af Kenneth Bøgh Andersen

af d. 8. maj 2007
Info
 
Sideantal

164

Udgivet

2007

ISBN

978-87-638-3267-0

 

“I toppen kirketårnet, højt hævet over byen, står en mørk skikkelse. Den våger over de mange mennesker, der herfra ikke er større end tissemyrer. Holder øje.” (s. 5)

“Antboy 1 – Tissemyrens bid” er fortællingen om Pelle Nøhrmann, en lille, tyk dreng fra 6. klasse. Pelle er skolens taber, hakkekylling og offer. Skolens børster, Terror-Tvillingerne, er konstant efter ham, og når det ikke er dem, står Pelles gymnastiklærer, Hammeren, normalt også klar med skarpe bemærkninger og nedgørelser.

En dag efter at være blevet drillet og ageret offer for T-T igen, bliver Pelle bidt af en tissemyre, og selvom han ikke finder ud af det lige med det samme, skal denne hændelse ændre hans liv. Han oplever efter biddet mystiske blackouts, spiser enorme mængder sukker og chokolade, og drikker tilsyneladende adskillige glas ufortyndet saft – uden overhovedet at vide det.

Det viser sig, at Pelle er blevet til superhelten Antboy, og tissemyrens (for os) tilsyneladende harmløse kræfter og egenskaber, viser sig at være yderst udnyttelsesværdige for lille Pelle. Han beslutter sig instinktivt for at blive superhelt, og nu skal han bare finde nogen at redde, nogen at bekæmpe – dette viser sig dog at være en del sværere, end Pelle nogensinde kunne drømme om.

“Antboy 1 – Tissemyrens bid” er første bind i Kenneth Bøgh Andersens nye superhelte-serie, og i sit samarbejde med illustratoren, Erik Petri, har han virkelig ramt godt med denne udgivelse. Med humor, action, drama, en lille smule barnlighed og god indlevelse i børns superhelte-drømme, har han virkelig formået at skrive en ret god børnebog.

Næste bog i serien er “Antboy 2 – Operation Skæbnespil”.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter