0 kommentarer

7.A. af Bjarne Reuter

af d. 8. maj 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

180

Udgivet

2003

ISBN

87-00-16978-1, 978-87-00-16978-4

 

Bjarne Reuter har grebet fat i noget så enkelt og almindeligt som en klassetur i denne lille, ganske vellykkede gyser. Han anbringer to lærere og deres syvende-klasse i et gammelt hus, og derfra begynder tingene at gå galt.
Klasselæreren, Gitte, er den første, som bemærker, at noget er galt. Hun finder et gammelt stykke papir i en sparebøsse, og det opremser en række navne – navne, der skal få stor indflydelse over de næste par dage af. Så stikker hendes hund af, tydeligvis bange for stedet og de ting, der sker i kælderen. Hendes kollega, Finn, bliver langsomt trukket længere ind i sit forhold til et par af drengene, og de isolerer sig fra resten af gruppen, skræmte og overbeviste om, at alle er imod dem.

Imens begynder børnene at opføre sig mere og mere underligt. I kælderen står et kar fyldt med vand, hvori noget svømmer rundt, og en grav, der viser sig at være tom. For hvad skete der med de mennesker, som skulle have boet i huset – en dagbog fortæller om, hvordan de var på vej hjem fra Zanzibar, men nåede de nogensinde frem? Og hvorfor bliver folk søsyge, og havgusen lægger sig omkring huset?

Omstændighederne bliver værre og værre for den lille flok, mens de voksne forsøger at opretholde illusionen af, at alting er i orden. Langsomt bliver de bevidste om, at der er tydelige tråde tilbage i tiden. Og, som kutymen er i gysere, er de isolerede, både fysisk og psykisk, og kan ikke komme væk.

”7.a” er et meget spændende gyser og er noget meget værd!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter