0 kommentarer

Angelika og Dixies rejse af Lotte Jensen

af d. 6. marts 2022
Info
 
Sideantal

59

Udgivet

2020

ISBN

9788797233115

Udgave

1.

 

Lotte Jensens forfatterdebut “Angelika og Dixies rejse” er en flot og alsidig læseoplevelse, der byder på både fantasy, eventyr og spiritualitet.

Først og fremmest er det en fantasy-fortælling om en engel og hendes lille drage, som sammen tager ud på en eventyrlig rejse til den fjerne og farlige planet, dragen stammer fra.

Men ind i denne eventyragtig rammefortælling væver forfatteren en række filosofiske og spirituelle tanker og replikker, der giver historien en interessant drejning. Nogle af de budskaber, hun formidler, mens englen og dragen rejser gennem universerne og møder forskellige fabelagtige væsener, er den helbredende kraft af positiv tænkning, vigtigheden af at konfrontere din frygt og derved overvinde den, og overbevisningen om, at sammenhold gør dig stærk.

Disse budskaber formidler hun i et enkelt og letflydende sprog, der passer godt til målgruppen af børn fra 6 år. Illustrationerne, som forfatteren selv har lavet, er simple, drømmeagtige, og de rammer historien godt ind.

Lidt malurt er der dog i bægeret, for historien ender for abrupt. Lige efter de rejsende er nået frem til dragernes planet og handlingen nærmer sig højdepunktet, er historien slut, og læserne bliver henvist til historiens anden del, som følger på et senere tidspunkt. Det er lidt synd.

Men det ændrer ikke ved, at “Angelika og Dixies rejse” er en vellykket debut, der fortjener fire stjerner for dens kreative mix af spændende og sjove indfald, og tre stjerner for de søde illustrationer.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter