0 kommentarer

Den røde labyrint af Lars Kjædegaard

af d. 28. april 2018
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

270

Udgivet

2012

ISBN

9788763822275

 

Spændende krimi, hvor alt ikke er som det umiddelbart ser ud, eller burde være.

“Den røde labyrint” handler om afsporet kærlighed og kampen mellem selvtægt og ordensmagt. Da den syvårige August Therkelsen findes kvalt i buskene bag familiens have, sættes kriminalinspektør Thor Belling og hans partner Anita Hvid på sagen. Hurtigt bliver de klar over, at drengen er barn af en dysfunktionel og afsporet familie. Mere overraskende er det at drengens morfar viser sig at være ingen ringere end chefen for drabsafdelingen, Richard Brøssner. Og da drabschefen tager kontakt til skumle forbindelser fra sin ungdom, er Hvid og Belling pludselig ikke de eneste, der efterforsker mordet på August.

Lars Kjædegaard er, som altid, mand for en spændende og ublodig krimi. “Den røde labyrint” er dog en smule mere blodig end forgængerne, men det bliver aldrig vold for voldens skyld, og det bliver aldrig udpenslet i maleriske detaljer. Det er som det er, med hovedvægten lagt på opklaringsarbejdet. Fordi chefen for drabsafdelingen i nogen grad er rodet ind i historien, er fortællingen lidt mere kompleks end de tidligere bøger. Det øger læserens mulighed for at gætte med undervejs, men kræver også samme læsers fulde opmærksomhed for ikke at fare vild i historien efterhånden som den foldes ud. Personligt foretrækker jeg krimier hvor jeg selv skal gætte med, fremfor dem hvor jeg er tilskuer til en dårligt instrueret splatterfilm i bogform. Derfor kan jeg rigtig godt lide Kjædegaards serie om Hvid og Belling. Den er blodfattig (på den gode måde), og der er plads til at jeg som læser kan prøve kræfter med opklaringsarbejdet.

Kjædegaards sprog er let og levende, uden at blive overfladisk. Personerne fremstår tydeligt med hver deres karaktertræk, og jeg tror på dem. Hovedpersonerne udvikler sig ikke meget fra første bog til denne, hvilket fungerer bedre end det umiddelbart lyder. Jeg ved hvem Hvid og Belling er, og jeg kender dem fra tidligere. Det er trygt og godt. Selve historien i lige netop denne bog, er lidt mere søgt end de foregående, men alligevel glider den ned og virker troværdig – til trods for at den egentlig ikke er det. Slutningen står en smule åben, og der er plads til at læseren i nogen grad selv kan bestemme hvordan historien ender. Det er sådan noget dygtige forfattere kan slippe afsted med, og Lars Kjædegaard er en dygtig forfatter.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter