0 kommentarer

Aften hele dagen af Preeta Samarasan

af d. 20. august 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

432

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-06484-1

Originaltitel

Evening Is The Whole Day

 

Livet flaskede sig ikke helt som håbet for den lovende unge malaysiske advokat. Drømmene om en politisk karriere, om en tilbedende hustru og børn til at adsprede sig med er lige så stille rendt ud i sandet. Hans engang knivskarpe mor er blevet gammel og arrig, og klager sig konstant – Og hendes pludselige død, som tjenestepigen anklages for at være skyld i, gør ikke livet nemmere. Hustruen, en tidligere fattig men smuk kvinde, lever et liv kun optaget af facade og teselskaber, og føler aldrig at de lidt for intelligente børn har givet hende den glæde de burde.
Den ældste datter svæver længere og længere bort, og lader sine tanker flyve mod Amerika, hvor hun har fået et legat til et college. Sønnen klarer sig gennem livet på vittigheder, og nyder faderes sjældne opmærksomhed.
Og den yngste datter Aasha må pludselig se sig overset og forladt, opfyldt af skyld, og med lidt for store hemmeligheder at bære rundt på. Hende følger man, i hendes ensomme hverdag, hvor et spøgelse er hendes bedste ven, efter så godt som alle andre er forsvundet for hende.

”Aften hele dagen” er en rørende og trist bog. Man føler virkelig med den lille Aasha, der påtager sig alt for meget ansvar i et forsøg på at få en smule opmærksomhed, en simpel anerkendelse på at hun eksisterer. Den handler om alt for tidligt at miste sin barndom – Men giver samtidig også et billede af Malaysia i 1980’erne, et land i forandring.
Det er en smuk fortælling, og forfærdelig på samme tid.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter