0 kommentarer

100 låger af N.D. Wilson

af d. 16. juli 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

302

Udgivet

2008

ISBN

978-87-21-03227-2

Originaltitel

100 cupboards

Udgave

1.ugave

 

Til alle jer med forældre i behold: det ser ud til, at magiske oplevelser fortrinsvist sker for forældreløse. Det er tilsyneladende et helt rimeligt bytte i fantasy-land: Du har ingen forældre – til gengæld får du magi til lidt mere en daglig brug. “100 låger” er lun og humoristisk fantasy med en meget stor herlighedsværdi.

Henry er den lettere modvillige hovedperson. Han er 12 år gammel og på vej ud på landet i Arkansas for at bo hos sin onkel og tante, som han ikke har set siden han var 4 år gammel. Han er ikke alt for modig, og det går hurtigt op for os, at det måske til dels skyldes overdrevent beskyttende forældre:

“Henry havde aldrig siddet på ladet af en lastbil før, og han mente, at det var ulovligt, men på den eneste rejse, han havde foretager med sine forældre [.] havde han set hele ladninger af markarbejdere køre forbi på den måde. Han havde siddet fastspændt på et bagsædet af en Volvo på det tidspunkt, så han havde været vildt misundelig. Et par kilometer længere fremme havde han til sin overraskelse fundet ud af, at niårige drenge som regel ikke bruger barnesæde. En skolebus fuld af grinende skolebørn havde lært ham den lektie ved et trafiklys.”

Henry får tildelt et loftværelse i sit nye hjem. Han opdager, at der bag pudset på væggen gemmer sig en hel anden væg fyldt med låger. Og disse låger fører tilsyneladende ind til andre verdener. Sammen med kusinen Henrietta begynder han at undersøge lågerne, og de rodes snart ud i store eventyr med fortabte civilisationer, onde hekse og bitre feer.

Onkel Frank er sjov, alternativ og underholdende og en god støtte for Henry. Familien er i det hele taget meget hyggelig, og selv Henry ønsker bare at blive. Men Onkel Frank og tante Dotty har mange hemmeligheder, og alt er slet, slet ikke som det synes i Arkansas.

Fortabte Harry Potter fans kunne godt finde trøst her.

Bogen er første del i en planlagt trilogi, og man kan kun se frem til efterfølgerne med glæde og forventning.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter