0 kommentarer

Udkanten af Lasse Hjorth Madsen

af d. 31. maj 2015
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

283

Udgivet

2014

ISBN

978-87-996096-9-7

 

En ung kvinde, Marion, med et brudt forhold til sin datter, flytter fra et kollektiv i København til det “mørke” Jylland, nærmere betegnet vestkysten, hvor alt ser ud til at være idyl. Hun har året forinden tilbragt en sommerferie på egnen og har her fået ideen til at åbne sin egen forretning med specielle økologiske og bæredygtige produkter, varer som ikke findes på markedet der, og som derfor ikke vil genere andre forretningsdrivende – dvs. den enlige brugs. Marion bliver også godt modtaget og integrerer sig i det lille samfund på sin egen måde. Hun benytter sig af de lokale håndværkere – hver på sin måde – og får også godt gang i butikken, godt hjulpet af turistinvasionen sommeren over.

Da det igen bliver hverdag, og omsætningen daler betragteligt, bliver det også hverdag for Marion, og hun må sande, at det ikke er let at blive optaget i den inderste kreds i et lille samfund. Alle bærer rundt på en hemmelighed, og alle vogter på hinanden og ved alt om hinandens gøren og laden. Alle Marions planer og store tanker viser sig ikke at kunne føres ud i livet. Konklusion: Marion lærer tingenes tilstand “the hard way”!

En bog som beskriver enkeltpersonerne på en af og til humoristisk måde, og man ser for sig det lille samfund og alle dens meget forskellige – og dog i bund og grund ens – indbyggere. En god og varm bog – trods kulden!
 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter