NYESTE
Født:
1978, Danmark

Peder Frederik Jensen

Født på Nørrebro, Danmark.

Uddannet bådebygger og fra Forfatterskolen i 2006. Debuterer i 2007 med “Her står du”.

Bibliografi

2007  Her står du

2011  Udsigter (noveller)

2012  Læretid

2014  Banedamark (noveller)

2016  Vold

2020  Det Danmark du kender

 

Det Danmark du kender af Peder Frederik Jensen

af Vibeke Holm Andersend. 24. januar 2022
Bogen gør ikke meget væsen af sig. En mørkebrun forside – som ved et nærmere kig viser sig at være en pløjemark med en grøn traktor. Titlen fanger heller ikke umiddelbart – ‘Det Danmark du kender’ – lidt kedelig måske? Men skinnet bedrager. Kedelig – det er den i hvert fald ikke. Man kan altså […]

Vold af Peder Frederik Jensen

af MartinHandbergd. 11. marts 2016
Gør dig parat til en anderledes dannelsesroman. Vi møder en ung og oprørsk mand, der med vrede og særdeles stor selvlede kaster sig ud fra et forhold med knaster mod Afrika, hvor han langsomt bevæger sig ind i mørkets hjerte, blot for at blive opslugt af fortiden på ny. Simon er navnet på denne herre. […]

Vold af Peder Frederik Jensen

af Splintd. 8. marts 2016
Her er ellers gang i den fra start af. Vores hovedperson er i Afrika, har spist noget dåsefisk og har nu både diarré og kaster op. Man får alle detaljer og de er ikke behagelige. Vi møder personer, der lægger an på hovedpersonen fordi han er europæer, og de vil meget gerne med ham hjem, […]

Banedanmark af Peder Frederik Jensen

af Christina Andersen Reynd. 11. august 2014
“Banedanmark” er sådan en bog jeg faktisk gerne læser. Små overskuelige stykker fortælling om ret almindelige eksistenser, hovedsageligt mænd, og deres tanker om (ex)konen, bilen, båden eller et godt stykke reb. Peder Frederik Jensen skriver i korte sætninger i en mandeverden, hvor både får ordnet bunden og garagen nok er det sted hovedpersonerne føler sig […]