0 kommentarer

Vold af Peder Frederik Jensen

af d. 11. marts 2016
Info
 
Sideantal

384

Udgivet

2016

ISBN

9788763840644

Originaltitel

Vold

Udgave

1. udgave

 

Gør dig parat til en anderledes dannelsesroman.
Vi møder en ung og oprørsk mand, der med vrede og særdeles stor selvlede kaster sig ud fra et forhold med knaster mod Afrika, hvor han langsomt bevæger sig ind i mørkets hjerte, blot for at blive opslugt af fortiden på ny.

Simon er navnet på denne herre. Han bor såmænd på Vesterbro – lige dér, hvor de hårde miljøer udfolder sig. Det kaos, han omgiver sig med – dødsfald, familieproblemer og kuldsejlet kærlighed – vokser sig større i et Afrika, hvor der er endnu større kaos, og i dette møde bliver han tvunget til at konfrontere sig selv og med de overgreb, han har været udsat for.

Det, der er fornyende ved denne roman, er dels sproget, og dels det faktum, at den vitterligt tager favntag med sin samtid. Den har en politisk røst, og den har litterære ambitioner – det er en form for hybrid, hvor der er vitaminer til den øverste etager og mange perspektiver at dykke ned i.

Forfatteren – Peder Frederik Jensen – er efterhånden et kendt ansigt i forfatterklubben. Vi kender ham fra ”Her står du” og fra ”Banedanmark”. For tiden er han også ganske aktuel med dramatik. Han har gået på forfatterskolen, og det bilder jeg mig ind, at jeg kan mærke. Han er uddannet bådebygger og forfatter – og han kan sit kram, det kan man mærke.
Her har vi verdensvirkelig litteratur, der har noget på hjerte – og det er serveret med en stilsikker og konkret stemme.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter