0 kommentarer

Lykkens datter af Isabel Allende

af d. 4. december 2009
Info
 
Sideantal

357

Udgivet

1999

ISBN

87-00-39556-0

Originaltitel

Hija de la Fortuna

 

Hos familiens Sommers i 1830’ernes Chile bliver et yndigt, lille hittebarn afleveret. De tre Sommers søskende, Jeremy, Kaptajn John og Miss Rose, som er rejst fra England til Chile, tager barnet til sig og kalder hende Eliza. Den ugifte Miss Rose prøver at oplære hende til engelsk adelsdame gennem klavertimer, men gennem den chilenske tjenestepige Mama Fresia, får Eliza et helt andet syn på tilværelsen. Det er Mama Fresia der introducerer Eliza for hendes passion madlavning, og med hendes exceptionelle lugtesans, bliver madlavning en vel praktiseret hobby.

Elizas liv tegner sig lyst, allerede som 16-årig beslutter Miss Rose, at det er på tide at få hende bortgift. Men skæbnen tager en drejning, da Eliza forelsker sig i den ilde sete og fattige Joaquín Andieta. De indleder et forhold, men da guldfeberen bryder ud i Californien, beslutter Joaquín sig for at tage chancen. Han rejser og lader en stakkels, forelsket Eliza alene tilbage. Dog vil Eliza ikke lade sig blive efterladt, og derfor rejser hun efter ham, forklædt som mand og sammen med sin kinesiske ven, Tao Chi’en, til Californien for at finde sit livs kærlighed.

Da jeg valgte at læse denne bog, var det mest fordi, jeg havde hørt så ufatteligt mange rosende ord om Isabel Allende. Dog må det siges, at bog blev mere forpligtelse en fornøjelse. Beskrivelserne vejer så tungt, at dialogen er yderst minimal, flere gange ikke eksisterende flere sider af gangen. Andre gange igen, er der lagt så stor vægt på det historiske aspekt, at handlingen glider i baggrunden og bliver sekundær. Historien er ellers spændende nok, men udførelsen er så tungsindig og lang, at den er svær at slæbe sig igennem.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter