Forfatter Nicole Boyle Rødtnes – Fem bøger jeg ikke glemmer

af d. 2. maj 2016
 

Jeg elsker bøger, men sådan har jeg ikke altid haft det. Faktisk havde jeg svært ved at lære at læse som barn, men da jeg endelig fik knækket læsekoden, så kunne jeg slet ikke få nok. Der er utallige bøger, der har gjort et stort indtryk på mig. Her har jeg valgt de 5, som har betydet mest for mig som forfatter.

 

1)  Alanna af Tamora Pierce:


alanna
Denne bog fik mig i gang med at læse som barn. Indtil da havde jeg kun siddet med kedelige letlæsningsbøger, som overhovedet ikke fangede mig, og jeg troede aldrig jeg skulle lære at læse. Men en dag tog min mormor mig og min søster med til bogudsalg på Gladsaxe Hovedbibliotek. Her skulle vi vælge tre bøger. Først tænkte jeg: ”Åh nej, jeg finder aldrig en bog, jeg vil læse”. Men så fandt jeg Alanna, og til min egen overraskelse kunne jeg slet ikke stoppe med at læse den. Jeg blev helt forelsket i universet og personerne. Og kastede mig straks over hele Tamora Pierces forfatterskab. Så tak til denne bog for at få mig i gang at læse.

Læs en anmeldelse af ‘Alanna’

 

 

2) Troldmændene fra Ravenscliff af Geoffrey Huntington:


trold
En virkelig fed bog, der blander gys og fantasy. Desværre er seriens tredje bind aldrig udkommet på hverken engelsk eller dansk på grund af uoverensstemmelser mellem forfatter og forlag, men det gør ikke serien mindre fed. Denne bog var en stor inspirationskilde til min første bog ”Dødsbørn”, hvor jeg gerne ville indfange lidt af den uhyggelige stemning. Faktisk var jeg så glad for bogen, at jeg som en lille hilsen tog hovedpersonens navn, Devon, og gav til en karakter i min egen bog.

 

 

 

 

 

3) Harry Potter-serien af J.K. Rowling:

potterDenne måtte på listen. Jeg er kæmpe Harry Potter-fan. Jeg elsker universet, man kan fordybe sig i igen og igen. Jeg tror, det er nogle af de bøger, jeg har læst flest gange i mit liv. Og som forfatter kan jeg kun drømme om en dag at kunne skabe et univers, der er lige så stort og komplekst.

Læs anmeldelser af alle Harry Potter bøgerne

 

 

 

 

4) Lunatia af Julia Butschkow:


luna
Fantastisk rørende roman, som er skrevet i én lang sætning. Denne bog gav mig et helt nyt syn på sprogets muligheder. Den er fortalt som en lang bevidsthedsstrøm, der springer mellem nutid og fortid og det hele holdes sammen af en fængslende stemme, der gør det fuldstændig umuligt at stoppe med at læse.

 

 

 

 

 

5) Slug frøen af Brian Tracy:


slug f
Dette er en helt fantastisk fagbog om, hvordan man bliver mere effektiv. Og jeg vil give den en stor del af æren for, at jeg i en alder af 30 år har skrevet over 30 bøger. I bogen gennemgår forfatteren en række værktøjer til at blive mere effektiv. For folk, der har gået på business school, er det måske meget velkendte metoder, men for mig var det en helt ny verden. Og jeg genlæser den ca. en gang om året for at sikre at jeg ikke falder i gamle dårlige vaner.

 

 

 

 


 

 

nicole2Nicole Boyle Rødtnes er født i 1985. Hun debuterede i 2010 med fantasyromanen ”Dødsbørn”, der var første bind i serien ”Skeletter i skabet.” Sidenhen har Nicole udgivet over 30 bøger for børn og unge. Blandt andet serierne: ”Elverskud”, ”Zombie-jæger” og ”Ilttyv” og de realistiske ungdomsromaner ”Hul i hovedet” og ”XY”. Sammen med Ellen Holmboe har hun desuden skrevet serierne ”Freakshow” og ”Superskurkeskolen”.

Nicole er uddannet fra Forfatterskolen for børnelitteratur og er cand.mag. i dansk. I dag skriver hun på fuld tid og holder foredrag på skoler og biblioteker om sit forfatterskab.

Læs mere om Nicole Boyle Rødtnes på hendes hjemmeside.

Læs anmeldelserne af Nicole Boyle Rødtnes bøger på bogrummet.