0 kommentarer

Zombie splatter – Evig sult af Lasse Bo Andersen

af d. 14. november 2015
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2015

ISBN

978-87-994154-2-7

Originaltitel

Zombie splatter - Evig sult

 

“Evig sult” er første bind i en serie om zombier for de 9 – 12 årige. Serien er skrevet af Lasse Bo Andersen, overtitlen er Zombie splatter.

Og splatter er præcis hvad det er! Som i denne scene:

”Foran dem var der fyldt med zombier. På den anden side af svingdøren. Og langs med vinduerne nd til supermarkedet.

Zombierne slog mod vinduerne. Deres døde, klistrede fingre hamrede mod ruderne. De trykkede ansigterne mod vinduerne. Deres munde var åbne.

Glasset blev smattet til. Af savl og slim. Zombierne tværede rundt i det med fingrene.”

Jeg kan lige så godt indrømme, at mine holdninger til denne første bog i en planlagt serie er omtrent lige så sort-hvid som illustrationerne. Jeg kan sagtens se, at Lasse Bo Andersen er opmærksom på sine fortælletekniske midler. Han prøver at skabe intensitet og opbygge spændingen i bogen, ved at lave korte, komprimerede sætninger. Men det virker ikke. Der er alt for meget splatter. Og alt for lidt spænding. Hvor er Tom og Johnny, de to drenge som det hele handler om?

Det bedste ved bogen er næsten titlen. “Evig sult” kan således både referere til drengene, der overladt til sig selv i en verden beboet af zombier konstant må gennemsøge forladte supermarkeder i deres søgen efter langtidsholdbar konserves og til zombierne, i deres jagt på levende mennesker de kan suge næring fra.

Illustrationerne er også værd at fremhæve. Sort-hvide, tegneserieagtige og egnede til at klippe ud og farvelægge selv.

For ikke at gå alt for meget i voksen mode over bogen, kastede jeg den i hovedet på min ni-årige datter der elskede den. Mast op i en krog og afkrævet svar på, hvori det fantastiske lå replicerede barnet, at hun især var glad for at drengene fandt en kødøkse, så de kunne flække kraniet på de i forvejen døde zombier, der herefter var helt pist. Happy end after all.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter