0 kommentarer

Zofia Indvandreren af Kristina Mejlby

af d. 1. december 2017
Info
 
Sideantal

255

Udgivet

2017

ISBN

978-87-7188-917-8

 

Forfatteren har skrevet en biografi over sin venindes liv. Veninden kom til Danmark og blev gift med en dansk mand, da hun ikke kunne få lov at blive her i landet ellers. Det var så meningen at hun efter to år skulle skilles og giftes med sin polske kæreste som så skulle komme hertil. Men den polske kæreste finder en anden dame i Polen og hovedpersonen ender med at forelske sig i sin danske mand. De får også et barn sammen. Desværre er ægteskabet voldeligt og først da det går ud over barnet kommer hovedpersonen til at bo for sig selv. Ellers har hun gentagne gange gået tilbage til ham, når hun ellers har været flygtet til krisecentre med videre.

Hovedpersonen er godt uddannet, men da hun har rigtig svært ved at lære dansk, får hun ikke job i Danmark og må derfor forsøge at klare sig med det hun får fra kommunen. Og hun skal også finde penge til at tage hjem, da hendes mor er døende.

Hun har et dårligt forhold til sine forældre og hun ved at hun ikke kan tage tilbage til Polen, da det ikke er velset, og hun vil blive mobbet. Og hun er jo faktisk glad for at være i Danmark, men hun mangler relationer og sprogkundskaber til at få et godt liv heroppe.

Forfatteren har skrevet en god historie og der vil sikkert være mange som kender skæbner som hovedpersonen. Det eneste minus er at bogen bliver lidt tung at læse, grundet en del sprogfejl. Men kan man se bort fra disse, så er selve biografien ganske fin.

En bog som jeg godt kan anbefale og som jeg også tror kunne være interessant i skolen, hvis man skal lære om en anden side af indvandringen i Danmark.

Jeg tror forfatteren kan komme langt og jeg ser frem til en dag at læse mere fra hendes hånd!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter