0 kommentarer

Vitello bliver forretningsmand af Kim Fupz Aakeson

af d. 4. oktober 2011
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06446-9

 

“Vitello bliver forretningsmand” er den 7. bog i serien om drengen Vitello. I lighed med de andre bøger i serien kan denne læses selvstændigt.

Vitello og mor ser et fjernsynsprogram om en rig dreng, der allerede har en million kroner. Vitello synes at det lyder alle tiders og skynder sig at indvie sine venner i planen:

“”Det er jo det jeg siger”, sagde Vitello. “Man skal bare have næse for det, og så skal man købe billigt og sælge dyrt.” De andre mærkede på deres næser.”

Problemet for Vitello, Max, Hasse og møgungen William er imidlertid, at de slet ikke har nogle penge at købe billigt for, og så er gode råd jo dyre. Som altid findes der dog en løsning.

Niels Bo Bojesens tegninger er som altid farvestrålende og enkle. Det er drengene, der er i centrum, men alligevel er de skildret tilpas unuanceret til at stort set alle drenge vil kunne genfinde sig selv i en af dem.

Denne bog er efter min mening en af de bedre i serien om Vitello, ganske simpelt for der er en smule humor i den. Jeg må dog indrømme at mit barn er stået af, og ikke viser den fjerneste interesse for flere Vitello bøger, handlingen er for tynd, ingen interessante temaer og ingen spænding.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter