0 kommentarer

Vindens skygge af Carlos Ruiz Zafón

af d. 13. februar 2008
Info
 
Sideantal

451

Udgivet

2005

ISBN

978-87-02-04064-7

Originaltitel

La sombra del viento

Udgave

2.udgave

 

”Vindens skygge” er lidt af en dannelsesroman, lidt af en thriller og lidt af en kærlighedshistorie. Det er som et kringlet edderkoppespind og mens du læser de sidste sider, forbløffes du gang på gang af Zafóns utroligt velkomponerede historie.

Daniel Sempere er en helt almindelig knægt på 10 år, som mistede sin mor et par år tidligere og nu bor sammen med sin far i Barcelona og forsøger at huske hendes ansigt. Faderen ejer en boghandel i et farverigt kvarter og handler med lidt af hvert i den boglige genre, han er ikke rig men heller ikke decideret fattig.

Daniels far beslutter sig en dag for at tage Daniel til de glemte bøgers kirkegård, som er et slags enormt bibliotek hvor bøger der ellers ville være smidt ud (for eksempel i tilfælde af dødsboer og andet) ender. Her får Daniel lov til at vælge en bog som han skal adoptere og passe på resten af sine dage.

Daniel vælger “Vindens skygge” af en Julian Carax og betages af både historien og den mystiske Carax, der skrev den. I forsøget på at finde flere Carax-bøger, bringes han hjem til en anden boghandler, Barcelo, hvis smukke, blinde datter Clara fortryller Daniel. En stund bringes hans søgning efter sandheden om Carax til stilstand, mens Clara forhekser ham, men en dag flere år efter brydes fortryllelsen og Daniel genoptager sin søgning efter Carax’s bøger og historie.

Den søgning viser sig hurtigt at være farlig – både en brutal kriminalkommissær, en djævelsk skikkelse og en hjemløs krydser Daniels vej. Selvom Daniel får venner der hjælper ham i hans søgning, så bliver overfald, skygninger og rædselsfulde fortællinger en del af hans hverdag i de år han søger.

“Vindens skygge” er en fantastisk bog. Den har det der udefinerbare stof, som får en til at læse videre, selvom man er godt klar over at klokken er for mange og man burde sove. Historien er forjættende og slet ikke en ungdomsbog, som man ellers skulle tro, i og med at fortællingen starter, da Daniel er meget ung. Jeg vil anbefale den til de, der er fantasifulde, nyder magisk realisme, krimier og en gedigen historiefortælling.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter