0 kommentarer

Vidunderlig og elsket af alle af Martina Haag

af d. 1. august 2007
Info
 
Sideantal

2015

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7055-085-7

Originaltitel

Underbar och älskad av alla

 

Efter Bridget Jones-bølgen skyllede ind over de skandinaviske læsere, er der dukket mange interessante bud på skandinaviske chicklits op. Blandt andet den danske Nynne, som blev meget populær. Der har været både gode, dårlige og neutrale bøger i omløb og der er tilsyneladende en aldrig endende strøm af udgivelser i genren. Ikke fordi det generer undertegnede, da jeg generelt har kunnet finde noget interessant at læse i dem alle, med få undtagelser. Nu er der så just udkommet denne svenske variant om Isabella, en wannabe-skuespiller med et meget lille cv, der i midten af 30’erne stadig forsøger at finde sin plads i malstrømmen af kæmpende kunstnere.

Isabellas bedste veninde Kajsa er blevet gift og nybagt mor og Isabella kan ikke lade være med at måle egne fremskridt og mål i livet med Kajsas. Det falder selvfølgelig ikke godt ud. Hvad der heller ikke falder godt ud er at Isabella er arbejdsløs, der er ikke udsigt til at Ingmar Bergman ringer hende op lige om snart, hun slog op med sin kedelige kæreste Staffan for ikke lang tid siden og han har allerede fundet en ny at være lykkelig med, økonomisk er hun en sand kæmpende kunstner og hendes cv består for visse dele af selvopfundne talenter.

Vi følger Isabella som hun tumler gennem det meste af et år; med de dårlige dates, underlige skuespillerjobs og rastløsheden over endnu ikke at slå igennem. Umiddelbart virkede “Vidunderlig og.” som alle andre bøger der læner sig op af Nynnes succes, der igen lænede sig op af Bridget Jones. Dog er denne bog værd at bruge et par aftener på, da der er nogle rigtig skægge øjeblikke i den. For eks Isabella måde hvorpå hun tager sin hævn eller hendes talent for at omgå sandheden. Tag den som underholdning og den er fin.

Apropos Nynne-Successen bliver denne bog filmatiseret i løbet af efteråret 2007.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter