0 kommentarer

Prinsesser spiller ikke fodbold af Maria Montell

af d. 1. august 2007
Info
 
Sideantal

40

Udgivet

2006

ISBN

87-567-7974-7, 978-87-567-7974-6

 

Sofies mor behandler hende som om hun er en prinsesse og køber altid lyserøde strutkjoler til hende. Egentlig er Sofie ikke specielt vild med at gå i kjole, da hun meget hellere vil spille fodbold sammen med drengene. Desværre er det bare sådan, at det at opføre sig som en fin prinsesse og lege passer ikke særligt godt sammen, så Sofie må nøjes med at lege om lørdagen, hvor hun har fri.

Det Sofie virkelig drømmer om er at kunne spille bold med Benjamin og Klør Fem-Klubben iført cowboy-bukser, hættetrøje og gummisko efter skoletid. Om lørdagen sætter Sofie sig nogle gange over på banen for at se dem spille, men hun kan ikke bare lige sådan blive medlem, det har Benjamin tydeligt forklaret hende.

“Deres anfører hed Benjamin. Han kiggede underligt på Sofie, når hun stod og så dem spille.
– Her kan man altså kun blive medlem, hvis man kan score fem mål i en kamp. Eller hvis man står på mål og redder bolden fem gange.
Sofie vidste skam godt, hvad reglerne gik ud på. Men Benjamin blev ved:
– Og ikke nok med det, min fine ven, så skal du kunne vise fem nye trin i hiphop. Og det skal være trin, vi ikke har set før.
Sofie tænkte, at det var lidt sært, at han kaldte hende ‘min fine ven’. Det kunne hun ikke lide.”

Det kan da godt være, at både hendes mor og drengene synes hun er alt for fin til at spille fodbold, men det er Sofie ligeglad hun med. Hun har fri om lørdagen, så der skal mor i hvert fald ikke bestemme over hende, og hvad drengene angår, så skal hun nok vise dem.

Jeg synes bogen var ganske udmærket, en fin fortælling om hvordan det er at vokse op med forventninger, som er nærmest umulige og urimelige at leve op til. Det er måske sat lidt på spidsen med den ret excentriske mor, men selv moren kommer da til en smule fornuft, da hun ser, hvor dygtig Sofie faktisk er til fodbold.

Layoutmæssigt er bogen ganske indbydende med en sød forside og indeni med farveillustrationer.
Teksten i bogen er beregnet på de let øvede læsere og kan virke motiverende til den videre læsning.
Tag eventuelt et kig på hjemmesiden www.astronautserien.dk, hvor man finder oplysninger om andre bøger i Astronaut-serien og desuden opgaver til bogen. Bogen henvender sig til børn i alderen 9-11 år, primært piger, men i serien er der desuden udkommet titlerne “Helt væk” og “Den sejeste”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter