0 kommentarer

Victor Borge. Mennesket bag smilet af Jacob Wendt Jensen

af d. 26. januar 2015
Info
 
Sideantal

398

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7137-660-9

Originaltitel

Victor Borge. Mennesket bag smilet.

Udgave

1.udgave

 

Den nye biografi om multikunstneren Victor Borge giver et helt nyt – og for de fleste – ikke tidligere kendt billede. Victor Borges liv bag kulisserne beskrives gennem det utroligt store researcharbejde som Jacob Wendt Jensen har udført. Hele 70 interviews er det blevet til med mennesker som kendte Borge og har haft mere eller mindre kontakt med ham gennem flere perioder.

Victor Borges kunstart er meget særegen. Nogle har endog forsøgt at analysere den ud fra Freud og kommer i den forbindelse til mange kloge konklusioner. Victor Borge var en meget selvbevidst og egenrådig person som altid ønskede at være i centrum, stor selvtillid – lille selvværd. Han beskrives som en meget ensom mand, meget nærtagende og en mand som har endog utrolig meget svært ved at tilgive. Han lever og ånder for sit publikum og glemmer sin familie. Først til aller-aller sidst, hvor han har mistet sin hustru, falder han til ro og får øje på alle de ting, som hans stræben efter succes gennem tiderne, kunne have givet ham – men for sent.

Bogen beskriver Borges liv helt fra starten i Classensgade i København – og hans med tiden voksende STORE respekt for sine forældre – til han ender sine dage i sit enormt store hus i Field Point Circle i Greenwich, Connecticut. Den fortæller også om hans liv på de andre adresser i bl.a. sommerhuset på St. Croix og quintaen i Odelouce tæt på Algarve-kysten i Portugal. Bogen er alt i alt interessant læsning.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter