0 kommentarer

Vejs ende af Lisbeth Brun

af d. 7. december 2013
Info
 
Sideantal

257

Udgivet

2006

ISBN

87-02-05154-0

 

Lærke Holm Larsen er 40 år. Hun er også en dygtig arkitekt med stress. Da hun går helt ned med flaget, flytter hun fra København tilbage til det nordjyske, hvor hun kommer fra. Hun køber et sommerhus i nærheden af barndomshjemmet, hvor hun sidder og tænker tilbage.

Vejs ende, er mit første møde med Lisbeth Bruns forfatterskab. Skrivestilen er minimalistisk, i stil med Helle Helles, uden at de to i øvrigt skal sammenlignes, for de er begge selvstændige forfattere der på hver sin måde kan deres håndværk.

I Vejs ende, ruller Lisbeth Brun stille og roligt en livshistorie ud på bogens sider. Kort, præcist og let melankolsk. Lærke, og de andre karakterer i bogen, bliver nærværende og ægte. Som læser kan jeg mærke dem hver især, men særligt hovedpersonen, Lærke. Jeg bliver en del af beretningen, og går rundt i Lisbeth Bruns univers, der er markeret med nogle få velvalgte streger. Der er kælet for hver enkelt sætning og dens plads i den store sammenhæng, hvilket jeg personligt sætter stor pris på.

Jeg glæder mig til at sætte mig godt til rette med andre af Lisbeth Bruns bøger, for endnu en gang at lade mig opsluge og imponere af forfatterhåndværk når det er bedst.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter