0 kommentarer

Væk ikke djævlen af John Verdon

af d. 15. februar 2015
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

522

Udgivet

2014

ISBN

978-87-92845-46-7

Originaltitel

Let the devil sleep

Udgave

1.udgave

 

John Verdon er manden bag de to udspekulerede og hæsblæsende thrillere “Tænk på et tal” og “Luk øjnene”. Med “Væk ikke djævlen” er Dave Gurney tilbage i et nyt mordmysterium, der ikke er mindre kryptisk, endsige blodigt, end de forrige.

Seks velhavende mennesker bliver skudt, mens de kører i deres store, sorte Mercedes’er. Bortset fra deres rigdom og deres køretøj har de intet til fælles. Seriemorderen Den Gode Hyrde tager ansvaret for mordene og forsvinder sporløst.

Ti år senere hyres en modstræbende Gurney til at kigge på sagen af en ung dame, der vil lave nogle tv-udsendelser om de efterladte til ofrene. Men hurtigt går det op for både Gurney og den unge Kim, at de har vakt et monster til live. De finder blodspor i Kims lille hybel, og Daves lade brænder ned. Nogen vil for enhver pris forhindre dem i at genoptage sagen.

Uden at røbe for meget kan jeg vist godt fortælle, at flere skal dø. Mange flere. Og at hverken politiet eller FBI er særligt begejstrede for, at en ekskollega pludselig går dem i bedene – uanset hvor genial han er. Og at Gurneys søde psykologkone heller ikke er vild med at få spoleret hendes og Daves rolige hjemmeliv i et naturskønt hjørne af USA.

“Væk ikke djævlen” er som altid fermt krimihåndværk fra en dreven skribent – men denne gang bliver ophobningen af klicheer for massiv: Mut superstrømer opklarer snesevis af mord med hele verden imod sig, mens han kæmper med både fysiske og psykiske efterveer fra tidligere sager. Desuden er bogen mindst 150 sider for lang – der er alt for meget ligegyldigt plidderpladder om Daves indre kampe.

Tror dog ikke, jeg vil kunne holde grabberne fra det næste Gurney-mysterium. Verdon er virkelig en sindrig plotsnedker.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter