0 kommentarer

Rejsen af Saida Benakrich

af d. 14. februar 2015
Info
 
Sideantal

374

Udgivet

2014

ISBN

978-87-93196-19-3

 
Livet som andengenerationsindvandrer i Danmark kræver en del, for de fleste der står i den situation.

Denne bog skildrer en piges rejse fra Marokko hvor man hører om hendes opvækst og kærlighed til sine bedsteforældre, rejsen til Danmark som hendes far vælger at de skal ud på og omstillingen til det nye land.

Hun føler sig sprogløs i starten heroppe, ganske enkelt fordi hun ikke forstår det danske sprog. Vores huse, byer og omgangsmåde virker kold, og meget mere ensomt end hvad hun har været vant til i Marokko.

Med tiden får hun dog lært at føle sig nogenlunde hjemme i Danmark, men selv om hun har haft en mere fri opvækst end mange andre med hendes baggrund så er der stadig nogen ting fra Marokko der trækker i hende.

Hun føler at hendes rødder hører hjemme i varmen, og hun giver aldrig rigtig slip på sit hjemland.

Som voksen bliver hun først gift med en der viser sig at være voldelig, og selv om det ikke er velset at blive skilt, er hun nød til det. Hun bliver senere gift med en god mand og får børn. Hendes ældste barn vælger med tiden at bo i London, da han ikke føler sig godt modtaget i Danmark, selv om han er født og opvokset her.

Og da hendes datter også begynder at snakke om ikke længere at blive i Danmark, begynder hun og hendes mand at overveje om det nu også er det rigtige de har gjort ved at blive i landet.

Bogen er rigtig lang og der er ikke læst ret god korrektur.

Der er mange ting i bogen som giver indtryk af, at selv om hun og familien har boet i Danmark i så mange år som de har, så føler de sig aldrig rigtig hjemme her. Jeg sidder tilbage med en undren over at de har valgt at blive her i landet, for der er godt nok ikke meget positiv stemning overfor det danske, hvis man lige ser bort fra at de alle har kunnet få rigtig gode uddannelser.

Ikke en bog der gør det store indtryk på en der er pæredansk, men måske vil den finde større fodfæste blandt anden og tredje- generationsindvandrere.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter