0 kommentarer

Ur-Pippi af Astrid Lindgren

af d. 12. oktober 2011
Info
 
Sideantal

157

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06905-1

Originaltitel

Ur-Pippi (svensk)

 

Hvis du ligesom jeg fik læst Pippi Langstrømpe som godnathistorie som barn, vil du elske ”Ur-Pippi”. ”Ur-Pippi” byder på et nostalgisk tilbageklip med en af barndommens store heltinder.

Men udover de gamle kendte historier byder ”Ur-Pippi” også på flere nye og hidtil ukendte historier/episoder.
I de nye og hidtil ikke-udgivne historier er Pippi både frækkere, sjovere og vildere end nogensinde før, sproget er mere autentisk og knap så finpoleret, som vi kender det fra den oprindelige Pippibog. I det hele taget er Pippi i den oprindelige udgave af bogen mere moderne, og jeg tror bedre nutidens børn kan associere til hende.

I anden halvdel af bogen fortæller Astrid Lindgrens datter om sin berømte mors forfatterskab og kommer med sit bud på, hvorfor Pippi Langstrømpe blev så populær og var med til at gøre hendes mor til en af nordens mest elskede forfatterinder. Karin Nyman løfter også sløret for, at forlagene overraskende nok (for mig) ikke ligefrem stod i kø for at udgive Pippi Langstrømpe. Ligesom hun fortæller, at hendes mor oprindeligt opfandt figuren Pippi Langstrømpe for at underholde datteren mens hun som barn lå i sengen i en længere periode.

Hvis du har lyst til en nostalgisk rejse tilbage til barndommens fantastiske univers, hvor alt er muligt, så kan jeg helt klart anbefale dig at læse ”Ur-Pippi” og samtidig få genopfrisket din Pippividen. – Hvis du er så heldig at være mor, moster, tante, niece, barnepige etc., så er ”Ur-Pippi” oplagt som godnathistorie her i efteråret.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter