0 kommentarer

Ud med Matthew af Jane Fallon

af d. 22. oktober 2008
Info
 
Sideantal

324

Udgivet

2008

ISBN

978-87-90189-87-7

Originaltitel

Getting rid of Matthew

 

 

Det er en kendt historie. Den om manden der har en elskerinde ved siden af, og de fleste fortællinger om den her problemstilling følger manden eller hans kone, og den kamp det kan være at leve et dobbeltliv med 2.7 barn og kone hjemme versus onsdage i passionens vold. Som regel har man ikke meget tilovers for bedrageren.

Det har du heller ikke i “Ud med Matthew”, hvor man for en gangs skyld følger Helen, kvinden han bedrager sin kone Sophie med. Helen har været Matthews overarbejde i 4 år og efter et ultimatum fra Helen, som ikke engang hun forventer Matthew retter sig efter, står han pludselig udenfor hendes dør, med et par kufferter og en forventning om at flytte ind i hendes meget lille kælderlejlighed.

Problemet er ikke at Sophie bliver knust, at børnene bliver kede af det eller at Matthew pludselig har taget et standpunkt.. problemet er at Helen er kommet over Matthew og nu ved hun ikke hvordan i alverden hun skal smide ham ud. En ting er at være kvinden han forlod sin kone for – noget andet er at være hende der efter erobringstogtet endelig bærer frugt – finder ud af at frugten er overmoden og ikke værd at spise store portioner af. Det hjælper ikke at hun via sin egen nysgerrighed bliver veninde med Sophie, som ikke ved hun er Helen, den ægtemandsranende tøjte, men derimod tror hun er Eleanor, den betænksomme veninde. Det er heller ikke just en god ting at Helen møder Leo, Matthews ældste søn, og rent faktisk ikke kan få ham ud af hovedet.

Jeg troede i starten ikke, at den her bog bød på noget, men jeg blev hurtigt overbevist om at jeg tog fejl. Der er så meget skøn humor i bogen og selve plottet er komisk som få. Og det er en ikke forudset slutning.

Det er stadig en chicklit, selvom den tager et lidt mere alvorligt emne op og den er lige din boldgade, hvis du støvsuger markedet for forfattere som Kinsella, Keyes, Ahern og lign.

Et brag af en debutroman.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter