0 kommentarer

Tyskerungen af Camilla Läckberg

af d. 17. maj 2010
Info
 
Sideantal

497

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7055-540-1

Originaltitel

Tyskungen

 

En murstens-krimi, der ikke lige lader sig læse på stranden: hele 499 sider er det blevet til, og noget mindre kunne også have gjort det – for der er mange “sidehistorier” og lidt for meget fordybelse hist og her – men scenen og den historie, Camilla Läckberg fortæller, er spændende og interessant!

Blandt sin afdøde mors ejendele finder forfatterinden Erica Falck en nazimedalje, en lille blodplettet barneskjorte samt moderens dagbøger frem til hun blev 16 år og Ericas nysgerrighed omkring hendes mors fortid pirres.

Moderen – Elsy – havde svært ved at knytte sig til sine to døtre gennem hele deres opvækst og Erica vil gerne blive klogere på sin mor, så hun tager medaljen med hen til en af moderens ungdomsvenner, der interesserer sig for 2. verdenskrig og klenodierne herfra.

Kort tid efter findes manden myrdet – og snart efter bliver endnu en af moderens ungdomsvenner fundet død – og jagten på sandheden tager fart.

Parallelt med historien, tager Camilla Läckberg os tilbage til tiden omkring 2. verdenskrig, hvor vi møder Elsy og hendes venner gennem de år, der danner fundamentet for, hvorfor Elsy har gemt nazimedaljen og den lille barneskjorte – og hvorfor hun var den kølige mor, som Erica husker.

Titlen “Tyskerungen” røber jo allerede inden man er begyndt, at en af karaktererne i bogen er en tyskerunge, men sagen er mere kompleks end så – og der gives et fint billede af, hvordan mennesker kom gennem krigen med både fysiske og psykiske skavanker til følge.

De mange sidehistorier fra de medvirkendes privatliv virker til tider som fyld og til tider alt for sentimentalt – og gør at man bliver utålmodig efter at komme tilbage til “det, det drejer sig om” – nemlig afdækning af moderens fremtid. Men kernen i romanen er spændende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter