0 kommentarer

Twelve Bar Blues af Patrick Neate

af d. 25. marts 2003
Info
 
Sideantal

401

Udgivet

2002

ISBN

0-14-028656-X

Originaltitel

Twelve bar blues (Engelsk)

 

Halv historisk research, halv digtekunst. Helhjertet passion for jazzen. ”Twelve Bar Blues” er intet mindre end en vidunderlig rejse gennem to hundrede år på tre forskellige kontinenter. Historien følger jazzmusikkens udvikling og en lang række mennesker, der hver især har deres egen tilknytning til både musikken og hinanden. Det handler om skæbnehistorier, rødder og en lille kassettebåndoptager med John Coltrane.

Den hovedperson, der fylder mest, er Lick Holden. Han lærer at spille cornet i en alder af otte, og blæser hjernen ud på indbyggerne i New Orleans og Mont Marter i starten af forrige århundrede. Fremtrædende navne som Louis Armstrong og Kid Ory er blandt de brogede karakterer i bogen, men også den engelske ludder Sylvie og den afrikanske medicinmand Musa er med til at kæde fortællingen sammen.

Patrick Neate er bemærkelsesværdigt indlevende i såvel talesprog som i beskrivelserne af jazzen. Atmosfæren, drømmene og lugten i rendestenen får alle en personlig kommentar med på vejen, og når Lick Holden løfter taget med sin cornet på de små, lurvede spillesteder, skal man være en fæl skurk for ikke at fælde en tåre.

”Twelve Bar Blues” er et lille mesterværk.

Vinder af 2001 Whitbread Novel Award

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter