0 kommentarer

Casanova af Michael Ravensberg

af d. 25. marts 2003
Info
 
Sideantal

350

Udgivet

1965

 

Historien om eventyreren og kvindebedåreren Giacomo Casanova i Republikken Venedig omkring 1750’erne. Det er en lang og broget fortælling med senatorer, spioner, ludere og lommetyve. Inkvisatorer og franske markiser. Parykker, pudder og skumle intriger. I “Casanova” handler det om maskespil og knive i ærmerne, men først og fremmest om den unge charmør, hvis lykke bølger op og ned i datidens Europa.

Venedig behandler den veltalende og attraktive lykkejæger godt. Handlingen udspiller sig på kasinoer, bordeller, paladser, boudoirs og selvfølgelig om bord på en masse gondoler. Der er fornemme kareter, ærekrænkelser, kårdedueller og skønne kvinder på hver en side i bogen. Casanovas liv er i praksis én lang flirt med kvinder og gulddukater, og når det brænder på det ene sted, skynder han sig videre til det næste. Undertiden rejser han rundt i resten af Europa incognito som baron de Seingalt.

Bogen gør sig bemærket ved dens absolutte mangel på begyndelse og slutning. Det er en skildring af nogle få år i Casanovas liv, men uden noget særligt punktum eller konklusion. Kapitlerne er til gengæld spændende i sig selv, hvis man bryder sig blot det mindste om strømpebånd og langstilkede roser.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter