0 kommentarer

Tusmørke over Corduba af Lindsey Davis

af d. 11. juni 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

358

Udgivet

2005

ISBN

87-7955-260-9

Originaltitel

A dying light in Corduba

 

Historien starter i Rom, hvor den kejserlige agent Marcus Didius Falco er med til en festmiddag hos de Baetiske olivenproducenters Selskab. Men det kommer slet ikke til at gå, som han havde håbet på, så som fx adgang til den rige inderkreds. Da festen er overstået, bliver der begået et mordforsøg på Marcus Falcos ærkefjende, spioncheften, og en ung agent bliver myrdet.

Marcus D. Falco bliver bedt om at opklare forbrydelserne. Det bevirker, at han må rejse til Corduba. Men det er ikke så nemt, da han også har en højgravid kone derhjemme, der holder fast på at rejse med ham,… (ja dvs. at de ikke er gift, hvilket vækker forargelse.)

Men af sted kommer de, og derefter begynder forviklingerne. Det viser sig, at nogen prøver at slå Falco ihjel op til flere gange. Han opdager hurtig, at der er mange flere indblandet i denne sag, end han havde regnet med. Ja selv dem, han troede var hans “venner”, kan han ikke stole på.

Slutningen overrasker en: intet går, som man har regnet med. Absolut en roman jeg vil anbefale, at man læser. Der er masser af spænding, men indimellem lange forklaringer. Dog betyder det intet for forståelsen af historien, hvis nogle af dem smutter. Det kan være svært at holde styr på alle de mange personer, men alt i alt er ”Tusmørke over Corduba” en rigtig god historie.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter