0 kommentarer

Tudemarie af Maria Andersen

af d. 22. februar 2009
Info
 
Sideantal

119

Udgivet

2006

ISBN

7-11-22778-8, 978-87-11-22778-7

 

Bogen foregår omkring 1940 i København. Tudemarie er en pige som bliver født i starten af bogen, hvor alle syntes hun er grim og irriterende fordi hun hele tiden græder. Derfor bliver hun kaldt “Tudemarie”. Hun sover i papkasser, på et loft. Går i gammelt og laset tøj.

Tudemarie bor i en fattig familie på 8 børn og mor og far. I skolen er hun altid uartig og får altid ballade, selvom hun ikke mener det ondt. Hvis hun får besked på noget, kommer hun lige til at gøre noget forkert og tænker at man ikke lægger mærke til det og når de finder ud af det, begynder hun at græde. Det er derfor hun hedder Tudemarie. Hendes storesøster Amalie og hende kommer nogle gange ud til nogle fine folk og får mad fordi de ikke selv har råd. Da Amalie går ud af skolen får hun en bog og et billede. Og der bliver holdt stor fest. Og Marie ville gerne have det samme så i lang tid laver hun ingen narrestreger, men på hendes sidste skoledag får nogle af hendes venner hende til at lave en spøg med læreren, som gør at hun ikke får en bog men et kys af inspektøren. Der bliver holdt fest alligevel og det bliver en lidt vild fest.

Sproget er meget gammeldags, og rimelig svært at læse.
Jeg synes bogen var lidt mærkelig, og lidt svær at forstå, men den var god, hvis man ikke lige tænkte på det. Hvis det kunne lade sig gøre ville jeg gerne have givet bogen 3½ stjerne.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter