0 kommentarer

Elskovskunstneren af Jane Alison

af d. 21. februar 2009
Info
 
Sideantal

223

Udgivet

2002

ISBN

87-14-29780-9

Originaltitel

The Love-Artist

 

Den romerske digter Ovid var sin samtids største. Men hvad gjorde, at der kun er to sætninger tilbage af hans største og mest lidenskabelige værk, Medea? Og hvorfor blev han forvist af den romerske kejser, Augustus?

Historien starter da Ovid er rejst til Sortehavet og ser dets store skønhed. Dog er denne skønhed ikke et bjerg, en sø eller en græsmark. Det er en kvinde, der fortryller hans øje og hans hjerte. I mere end en forstand. Kvinden, Xenia, er nemlig en troldkvinde og en apoteker. Hun har læst Ovids værker, og da hun ser ham i egen person betager han hende, præcis som hun har betaget ham. Hun kaster en besværgelse over ham med det resultat, at Ovid bringer en gravid Xenia med hjem til Rom.

Livet i Rom kommer dog ikke til at gå som parret havde ønsket. Ovids nye værk, ”Forvandlinger”, er lige udkommet og er blevet godt modtaget. Så godt, at Ovid har fået sig en protektor. Eller nærmere, en protektrice, barnebarn af Kejser Augustus. Kan denne kvindes tilstedeværelse ødelægge Xenia og Ovids forhold, når Xenia er mere jaloux end en normal kvinde?

Med en god blanding af historisk fakta og fantastisk fantasi, har Jane Alison prøvet at give sit bud på, hvad der skete med den talentfulde Ovid og hans bedste stykke til dato, Medea.

Om man er interesseret i Ovid og romerriget eller ej, kan denne bog sagtens anbefales for de, der elsker et romantisk drama med jalousi, svig og kærlighed.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter