0 kommentarer

Dårlig karma af David Safier

af d. 19. december 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

294

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7116-011-6

Originaltitel

Mieses Karma

 

Morsom og underholdende roman om den succesfulde tv-vært Kim Lange, som, samme aften som hun vinder en stor tv-pris, dør, da et stykke af en rumstation rammer hende i hovedet. I stedet for at gå bort, vender Kim imidlertid tilbage – reinkarneret som myre! Og nu starter hendes bestræbelser på at blive genfødt som menneske og komme tilbage til datteren Lilly.

Kim Lange har nemlig ikke været et særlig godt menneske, men gennem sine reinkarnationer som bl.a. marsvin og hund lærer hun, om de vigtige ting i livet, og hun oplever sin familie set med helt nye øjne. Undervejs får hun hjælp af Casanova, som hun første gang møder som myre, og som ind imellem uddyber begivenhederne med sine egne fodnoter.

Reinkarnations-temaet lyder måske lidt “frelst”, men det hele fortælles med tør ironi og et glimt i øjet, så man ikke kan lade være med at grine undervejs.

“Alex satte os alle i midten af labyrinten. Der lugtede sterilt, der blev vel gjort rent hele tiden. Næppe var vi blevet sat ned, før mine små søskende nervøst løb af sted. Casanova sagde: “Vi er ude herfra på ingen tid”, og susede også af sted. Jeg satte mig derimod ned og strejkede. Jeg ville vente, indtil han syntes, det var for dumt, og han igen ville tage mig ud af labyrinten. Hvad kunne han gøre ved det? I dette øjeblik mærkede jeg et harmløst, men kraftigt elektrisk stød under mine fødder. Dét kunne han altså gøre ved det! “Av for satan, er du blevet vanvittig?!?” skreg jeg til Alex. “Undskyld, lille ven,” hørte jeg ham sige. Hans stemme lød usikker. Han brød sig ikke om det, han gjorde. Men jeg brød mig betragteligt mindre om det! Af lutter forbavselse blev jeg i første omgang stående. Og jeg mærkede straks det næste stød. Noget kraftigere. “Det, du foretager dig her, er helt klart skilsmissegrund,” råbte jeg til Alex og løb af sted. Efter cirka 50 sekunder knaldede jeg ind i den første spejlvæg med min lille marsvineknold. Jeg forsøgte at slå koldt vand i blodet. På en eller anden måde måtte jeg jo komme ud. Jeg var jo ikke noget simpelt marsvin. Jeg var et menneske genfødt som marsvin! Altså højt hævet over normale forsøgsdyr! Det ville være til grin, hvis jeg ikke var ude herfra efter et minuts tid. To timer senere var jeg stadig ikke udenfor. Og jeg grinede ikke.”

“Dårlig karma” er David Safiers første bog på dansk, og trænger man til et par timers uforpligtende underholdning er her et godt bud. Alene forsiden som viser en hund, med en kat på hovedet, med et marsvin på hovedet, med en myre på halen fik i hvert fald smilet frem hos mig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter