0 kommentarer

Trompet – den søde elefant, der blev hurtigt sur af Jane Clarke og Charles Fuge

af d. 13. februar 2009
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2007

ISBN

87-626-0537-2, 978-87-626-0537-4

Originaltitel

Trumpet - the little elephant with the big temper

Udgave

2.udgave

 

Elefantungen Trompet har fødselsdag, men han er en værre hidsigprop, så inden gæsterne kommer, forsøger hans mor at lære ham at tælle til 10, når han bliver hidsig. Fødselsdagsfesten starter og Trompet og hans venner leger en masse sjove lege, men det er hele tiden de andre der vinder konkurrencerne. Trompet bliver sur, men så husker han på hvad hans mor har læst ham og det hjælper heldigvis, så han bliver hurtigt god igen.

Alt for fint lige indtil Trompet og hans venner kommer til at ødelægge den fødselsdagskage som Trompets mor har lavet. Godt gal i skralden bliver hun, så vred at hun slet ikke hører Trompet tælle for hende. Til sidst råber hele selskabet “1, 2, 3..osv.” i kor og så falder hun ned igen. Historien ender lykkeligt med at alle spiser kage.

Her er tale om en supersjov og sød fortælling med nogle dejlige illustrationer der ikke findes bedre. Jeg synes det er en fantastisk charmerende billedbog med de kæreste figurer man kan forestille sig. Forrest i bogen findes en faktatekst så man enten inden eller efter man læser bogen kan læse om de afrikanske elefanter og på den måde samtidig blive klogere på hvad der er for nogle væsener.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter