0 kommentarer

Tossepose af Rune T. Kidde

af d. 19. marts 2010
Info
 
Sideantal

30

Udgivet

2005

ISBN

87-7394-957-4

 

Jeg kan ikke helt frigøre mig fra tanken om at der går genbrug i den, når Kiddes udgave af Tornerose findes i både den ene og den anden udgivelse. I ‘Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr II’ er den også med. Nuvel, her er den samme historie, dog med Carsten Islingtons illustrationer. Disse er noget ‘pænere’ end Kiddes egne, og det giver historien en lidt anden vinkel, selvom det er nøjagtig samme tekst som ellers. Islingtons streg er blid, mere børnevenlig, og det passer som fod i hose til en børnebog. Den får Kiddes skøre fortolkning til at virke mindre kras, fortællingen bliver nærmest nuttet, hvad den absolut ikke er i originaludgaven med forfatterens egen streg. Så genbrug ja, men med den ny indpakning er det faktisk at betragte som et selvstændigt værk.
Det er en meget sød historie. En af dem der får humøret op, en af dem man kan holde ud at læse højt om og om igen. Vil man have mere i samme dur, er der serien om Sally Sukkertop og samlingen ‘Ækle Æventyr’.

Det eneste tekst Kidde har tilføjet til denne udgivelse er historiens allersidste linie: Badit, badøt, badut, så er den historie slut.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter