Pulitzer Prize
0 kommentarer

Timerne af Michael Cunningham

af d. 7. september 2003
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

178

Udgivet

2000

ISBN

87-00-67456-7

Originaltitel

The Hours

Udgave

2.udgave

 

For at sige det vigtigste først: Dette er en fantastisk bog. En fantastisk bog der handler om alt det der gør livet stort og farligt, og ikke til at give slip på.
Handlingen er knyttet sammen af Virginia Woolfs ”Mrs Dalloway”. Vi møder tre kvinder ved et mere eller mindre tydeligt vendepunkt i deres liv – Virginia Woolf der skriver på førnævnte bog i starten af forrige århundrede, Laura Brown der er i færd med at læse den i midten af samme århundrede, og Clarissa Vaughan – blandt venner kaldet Mrs Dalloway – der er igang med at arrangere en fest for sin dødssyge ven i slutningen af århundredet.
Alle tre er de omgivet af mennesker der elsker dem, mennesker de selv måske, måske ikke kan finde ud af at elske tilbage. Fordi den store udfordring det er at elske livet, hele tiden ligger i forgrunden.
Det er ikke kun ”Mrs Dalloway” der er fællesnævner for disse tre kvinder. Det er også livsangsten og den ofte medfølgende dødslængsel som mulig udvej. Og mere til, men hvordan må afsløres ved at læse bogen. Og for guds skyld og din egen – gør det. Ingen burde være foruden, fordi det som sagt er en fantastisk bog, og fordi det altid er godt og sundt at blive revet i hjertet, og blive stillet det teoretiske valg: Leve eller dø? Tør du eller vælger du den nemmere udvej?
Jeg har lyst til at sige det igen: Dette er en fantastisk bog.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter