0 kommentarer

Tidevand af blod af Rennie Airth

af d. 12. juli 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

321

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7955-446-7

Originaltitel

The blood-dimmed tide

 

”Tidevand af blod” af Rennie Airth er den anden krimi med den tidligere kriminalkommisær John Madden i hovedrollen. Handlingen er henlagt til det sydlige England i 1932, hvor John sammen med sin hustru, lægen Helene, har slået sig ned som landmand. Romanen emmer af gammel engelsk stil, og personligt skulle jeg lige bruge den første tredjedel af bogen til at vænne mig til stilen, som godt kan virke lidt gammeldags, men som – når det er sagt – i den grad passer til indholdet.

Bogen trækker læseren ind i en tidslomme, hvor begyndende kaos i Europa er under opsejling. På overfladen hersker landsbyidyllen, men da en 12-årig pige forsvinder og senere findes myrdet på bestialsk vis, brydes denne og forfatteren skildrer meget fint den sorg og de menneskelige omkostninger en sådan tragedie har.

Det lokale politi sætter straks jagten ind på de lokale vagabonder, men John Madden er overbevist om, at der ikke er tale om en enkelt hændelse og det ender da også med at Scotland Yard bliver involveret. Johns fornemmelse er ikke bare rigtig, men uhyggelig rammende, den seriemorder der nu skal findes trækker spor til Europa og ikke mindst Tyskland, hvor nazisme er på vej frem, samt op i det politiske hieraki i England.

Sidste del af bogen er så spændende, at den er umulig at lægge fra sig og epilogen til sidst er en fremragende opsamling på, hvad der rør sig i tiden med nazisternes magtovertagelse i Tyskland.
Alt i alt en fremragende bog som er værd at bruge tid på.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter