0 kommentarer

This body of death af Elizabeth George

af d. 17. juni 2011
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

873

Udgivet

2011

ISBN

978-0-340-92299-6

Originaltitel

This body of death

 

Titlen er et citat fra Det Nye Testamente, som kan udlægges alt efter behag. Men hvis man ser Biblen som et moralsk grundlag for hvordan vi bør opføre os i forhold til vores medmennesker, så er hændelserne i denne krimi det stik modsatte. Ikke-fungerende familier, som avler børn der myrder et barn; hvad skal man gøre med sådanne uhyrer, som i 11-årsalderen er ufølsomme kriminelle, kan de integreres ind i samfundet efter at de er blevet voksne; skal omgivelserne have besked om det?

“Abused children carry abuse forward through time. This is the unthinkable gift that keeps on giving. Study after study underscores this conclusion.”
Dette er motivet i bogen.

Denne bog er fuld af intriger og forkerte begyndelser, en masse løse ender som ikke bliver fulgt op og som løber ud i sandet: en skjult romersk skat, en idyllisk engelsk landsby med stråtækte tage på husene og fritgående ponyer, en korrupt landsbypolitibetjent som ikke blev udredet, et mordvåben som stammer fra stråtækning, hemmeligheder fra indenrigsministeriet som ikke blev videregivet til politiet, en japansk musiker hvis bror næsten dør, men det er et koldt spor, en gigolo på et pensionat for nytilkomne til London (det er som taget ud af Agatha Christie).
I slutningen får Barbara Havis det egentlige til at hænge sammen, mens Lynley gør sig selv til grin ved at gå i seng med hans afløser Isabelle.

Det er en alt for lang bog med for mange løse ender. Jeg har læst andre af hendes bøger og også set nogen af dem filmatiseret – dette er ikke en af hendes bedre bøger.
Det er en gribende fortælling.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter