0 kommentarer

Theo og den kæmpehøje dværg af Andreas Thornval

af d. 16. juni 2020
Info
 
Sideantal

281

Udgivet

2020

ISBN

978-87-93959-10-1

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Ungdomsbøger, eller bøger for større børn, er ikke det jeg ved mest om, men jeg har alligevel valgt at kaste mig over bogen ”Theo og den kæmpehøje dværg”, der handler om drengen Theo, der går i folkeskole.
Theo er en af de upopulære drenge, ham de andre spænder ben for, ham der får smurt remoulade på sit tøj og nok anses som en klovn og en, som altid vælges sidst til gymnastik. Et oplagt mobbeoffer, kan man sige.

Man kan have Theo mistænkt for at have en lige lovlig fantasi da han opdager, at en person i en bog, Gevaldig, faktisk er levende og bor i samme by som Theo. Måske udtryk for at Theo mangler venner og opfinder en til lejligheden? Faktum er, at Gevaldig er den kæmpehøje dværg på 7 meter.

Theo synes det er fedt, at Gevaldig faktisk er virkelig og han beslutter derfor at skride fra det hele nu hvor han alligevel er lidt udenfor. Der er bare det ved det, at Theo havner i en slags ingenmandsland, et magisk land mellem skyerne, hvor børn er kommet hen til fordi de er blevet kidnappede. Den kæmpehøje dværg og Theo slår sig sammen for at sørge for at der ikke er flere børn der kidnappes og havner i dette sære fantasiland. Lykkes det? Det er blandt andet det, som denne bog handler om – og som jeg synes du skal læse for at finde ud af hvad der sker.

Bogen henvender sig til børn fra 8 år og op, der er illustrationer i bogen (men ikke mange) og det er nok en bog der ikke fangede mig nok til, at jeg er helt oppe at ringe over fortællingen. Det betyder ikke bogen er ringe, det er nok bare mig der er for gammel og midaldrende og synes at bogen er overdrevet og ALT for fantasifuld, faktisk så det bliver for meget af det gode.

Ideen i fortællingen er fin nok, illustrationerne er også hæderlige, men jeg er som sagt ikke oppe at ringe – fortællingen fangede mig desværre kun i et omfang så jeg lander på en middel vurdering.

Modtaget som anmelder-eksemplar fra forlaget.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter