0 kommentarer

The Book Charmer af Karen Hawkins

af d. 12. juli 2020
Info
 
Sideantal

344

Udgivet

2019

ISBN

978-1-9821-0554-9

Originaltitel

The Book Charmer

Udgave

1

 

Jeg er i isolation efter at være udsat for 3 kolleger med Corona og bruger  tiden med at se Netflix ‘Den Gode Heks’, som uheldigvis ikke er en bog. Men denne bog minder meget om filmserien, har den samme hyggelige stemning  fra en lille by i USA, Dove Pond. Den syvende datter i Dove familien er speciel dvs det er de alle 7 hver på deres måde. Men siden 1735 er den syvende datter traditionelt  den som redder byen. Det er nu Sarah som bor i barndoms hjemmet med Ava hunlaver specielle teblandinger. Bøger snakker med Sarah, så hun kan give den bog folk har brug for.

Grace og Hannah er to søstre som er blevet kastet rundt i diverse plejefamilier før de ender hos Mama G. Efter universitet fik Grace godt job i finansverden. Hannah løb hjemmefra fik et barn, Daisie, som hun afleverede hos Mama G og forsvandt. Hannah overdoserede da Daisie var 7 år samtidig med at Mama G begynder at vise tegn på demens. Grace er nødt til at tage sig af sin familie, siger sit job op for at flytte til Mama G’s hjemby, Dove Pond. Her er det gået tilbage men Sarah hørte fra bøgerne at Grace er vigtig for at vende situationen. Grace blev byens sekretær så hun kan passe Dasie som ikke anerkender hende som forælder og Mama G som trods bedring til at begynde med går det hurtigt ned ad bakke for hende.

Der er gode beskrivelser af demenssygdommen der bliver værre, personligheden forsvinder. Hvordan det influerer på Grace som vil gøre alt for sin familie, hvordan hun bliver forælder for dem begge to. Hvordan hun kan passe familien og sit job, hvor vigtigt det er at have støtte.

Desuden redder Grace byen ved hjælp af komiteen for æblefestivalen.

Bedømmelse
Karakter