0 kommentarer

Hemmelige kræfter af Libba Bray

af d. 5. november 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
 

Gemma og hendes mor bor i Indien, hvilket absolut ikke er med Gemmas gode vilje. Hun er træt af det hele og vil hellere sendes på kostskole i London ligesom hendes storebror Tom. På sin 16 års fødselsdag har Gemma og hendes mor et større skænderi ude i byen, og de to går hver til sit, men det ender tragisk med at moderen få minutter efter begår selvmord under mystiske omstændigheder.

CITAT:
Men da jeg slår øjnene op, ligger hun der stadig og kigger anklagende op på mig. Jeg er da ligeglad med, om du overhovedet kommer hjem igen. Det var det sidste, jeg sagde til hende. Inden jeg stak af. Inden hun satte efter mig. Inden jeg så hende dø i et åndesyn. Pludselig mister jeg al følelse i arme og ben og synker til jorden. Jeg krummer mig sammen ved siden af min mors blod, der strejfer sømmen på min bedste kjole og afsætter pletter, der aldrig lader sig vaske af igen. Og så kommer det skrig, jeg har tilbageholdt, væltende ud af mig, skingert og stærkt som et eksprestog i natten […] (side 23)

Et par måneder efter den tragiske hændelse kommer Gemma på en engelsk kostskole, som hun ellers har sukket efter, men hun har svært ved at finde sig til rette blandt de andre piger og lærerne. Forståeligt nok plages hun af en voldsom skyldfølelse og i denne første tid på skolen handler bogen meget om skolelivet og det at blive accepteret af de andre piger.
Noget forfatteren har gjort meget ud af, er at skildre personerne som omgiver Gemma, således at man som læser får et indgående kendskab til personer såvel som miljø. Gemma får tre veninder, som man især hører om, og alle pigerne er meget forskellige, og har hver især deres problemer at slås med. Temaer som bl.a. mobning, tvangsægteskab og drengeproblemer bliver flettet ind i handlingen, og ganske vist foregår historien for mange år siden, men følelserne omkring disse temaer er de samme som i dag.

Nogen decideret kostskoleroman er det dog ikke for det okkulte bliver mere og mere fremtrædende i handlingen. Gemma fik til sin 16 års fødselsdag en halskæde af sin mor, og denne viser sig at have en forbindelse til en okkult orden. I et syn bliver Gemma ført ud i skoven, hvor hun finder en piges dagbog, en pige som siger hun kender Gemma, men hvorfra? – og hvad vil hun Gemma?

Bogen er vanvittigt spændende og velskrevet, men i sidste del af bogen synes jeg det overnaturlige kammer over.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter