0 kommentarer

Sydstatspigen af Joanna Trollope

af d. 27. januar 2005
Info
 
Sideantal

286

Udgivet

2002

ISBN

87-595-1859-6

Originaltitel

Girl from the South

 

Gillon ville virke mærkelig, lige meget hvor hun kom hen, men i Charleston, hvor hun er født og opvokset, stikker hun voldsomt ud fra kvindemængden. Charleston, South Carolina, er et sted med mange traditioner. For kvinderne er det noget med en masse hårlak, sørge for familiens mænd, huse og børn og for alles skyld altid tage livet med glat pande. Gillon er en indelukket kunsthistoriker, som altid lander i midlertidige og underbetalte jobs. Hun er snart tredive, men har ingen mand og dermed ingen udsigt til helligt ægteskab og de for en kvinde i sydstaterne helt nødvendige børn. Da hendes lillesøster, som går under kælenavnet Prinsesse, bliver gravid, er Gillon så pinagtigt tydeligt blevet overhalet indenom, at det gør hele familien forlegen, og hun flygter til endnu et midlertidigt job, denne gang i London.

Joanne Trollope fremstår altid som en vis dame. Hendes betragtninger om livet mellem moderne mennesker vil måske fremstå som banale for nogle. Imidlertid er de enkleste sandheder ofte sværest at se, når man tumles af livet, og så er det godt at have en forfatter til at finde frem til det, der ligger under den grumsede overflade. I “Sydstatspigen” er der ingen børn involveret, og det gør handlingen en anelse mindre bidsk end sædvanligt i en Trollope-roman, men det er den ikke blevet ringere af. Til gengæld bliver der stillet meget skarpt på kvinders roller, deres muligheder, ønsker, valg og ikke-valg.

“Sydstatspigen” er fuldstændig i Trollope-ånden. Personerne er elskeligt fejlfyldte, og plejer man at kunne lide hendes bøger, kan man roligt tage denne med i købet.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter