0 kommentarer

Super sørgelig sand kærlighedshistorie af Gary Shteyngart

af d. 25. oktober 2011
Info
 
Sideantal

355

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-09685-9

Originaltitel

Super sad true love story

 

Vi lever i en verden med forandringer, uden at vide hvad fremtiden vil bringe. Nogen prøver dog at gætte alligevel – Og ”super sørgelig sand kærlighedshistorie” giver et ikke ligefremt positivt bud på hvad det kunne være.

I en stærk digitaliseret nær fremtid lever Lenny. Som en blandt få læser han stadig bøger, og ikke blot på en skærm, men rigtige papirsbøger, hvilket gør ham til noget af en særlig. Hans job som sælger af udødelighed giver ham dog en vis status, og en vis kreditværdighed – Ungdommelighed er vejen frem til alt; og har man penge nok kan man snyde døden. Endnu en ting der virkelig tæller i fremtiden – Penge. Ingen i det kriseramte USA har dem, hvilket kreditpæle overalt i byen vidner om, når de skanner forbipasserende menneskers økonomiske situation og fremstiller den frit for alle.
Men da Lenny møder Eunice ændres alt for ham. Den meget yngre og super slanke kvinde invaderer hans tanker, og han kan slet ikke holde op med at kontakte hende og trygle hende om at besøge ham, lade ham forsørge hende, tage sig af hende.

Selvom den historie der her berettes er trist, og fyldt med sørgelige personligheder og skræmmende fremtidsscenarier forstår den stadig at fortælle sin historie med humor. Det er en underholdende bog – den fanger, og gengiver alle nutidens problemer utroligt godt – For selvom alt er anderledes i denne fremtidige verden, er der masser af ligheder med i dag.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter