0 kommentarer

Større end livet af Nis Jakob

af d. 14. juli 2015
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

379

Udgivet

2015

ISBN

9788792970411

 

Større end livet er Nis Jakobs tiende roman og den foregår i filmbranchen, en branche som Nis Jak kender da han har arbejdet som både manuskript-forfatter og instruktørassistent.
Romanen er ret elegant bygget op, for ikke nok med at rammen er filmbranchen, men bogen er inddelt i 16 afsnit, som var det en tv-serie, hvor vi kære læsere er tilskuere til det drama der udfolder sig foran os.
Vi har jo nok alle en holdning og en masse fordomme om filmbranchen, som værende præget af sex, fester, smukke mennesker og masser af magt, og disse bliver indfriet til fulde. Vi møder mændene der tager for sig og ikke har skrupler om at gå bag ryggen af deres samarbejdspartnere, vi møder det unge “talent” der bare lige skal opdages og som gerne betaler prisen for at blive det,og vi ser ind under huden af den kulisse af “vi har styr på livet” som personerne omgiver sig med.
Det er første gang jeg læser noget af Nis Jakob, og jeg er ikke vildt begejstret for sproget, men på den anden side det passer til romanen, så om det er normal skrivestil eller et bevidst valg kan jeg ikke sige. Handlingen er humoristisk og til tider spiddende. Jeg følte det var en god serie jeg “så”, midt i dramaet kan jeg ikke lade være at tænke på, om den pris nogle af personerne betaler er det liv værd. En god tv-serie lige til at tage med i strandtasken eller ud i liggestolen.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter