0 kommentarer

Stille dage i Mixing Part af Erlend Loe

af d. 18. april 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

211

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-08484-9

Originaltitel

Stille dager i Mixing Part

 

Mixing Part er efter sigende Googles ubehjælpsomme oversættelse af Garmisch-Partenkirchen (by i det sydligste Tyskland). Og det er jo meget sjovt, nå! Derimod er det knap så morsomt for Bror Telemann (kaldt Telemann) at skulle tilbringe en hel måneds sommerferie med familien på dette sted, som han mener er nazismens vugge.. Han mener også næsten at kunne skimte incest-uhyret Josef Fritzl’s hus i fjerne. Så ka’ det jo heller ikke blive værre!
Jo, for læseren måske, som skal udholde Telemanns utrolige selvbedrag en hel bog igennem.

Telemann bilder sig selv ind at han er en stor dramatiker – i svøb, men bogen viser ham som en ynkelig fantast, der ikke formår at sætte to sætninger sammen. Dertil kommer, at han er fuldstændig besat af en vis Nigella Saatchi (kendt kogebogsforfatter og gift med modekongen Saatchi), som han fører lange samtaler med – i sine drømmefantasier! Telemann kan ikke i længden skjule denne besættelse for sin kone Nina, og man kan ikke fortænke hende i at indlede en affære med værten på feriestedet. Telemann opdager det, bliver rasende og finder et andet logi.. Han sender brev til Nigella og tager sågar til London for at møde hende!

Hvad det ender med skal jeg ikke afsløre; men det undrer mig lidt, at der ikke rigtig sker nogen udvikling med personerne. Det er imidlertid en ret morsom bog og meget hurtig læst, idet hovedparten af historien består af kortfattede dialoger mellem Bror og Nina.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter