0 kommentarer

Stigninger og fald af Josefine Klougart

af d. 4. juni 2010
Info
 
Sideantal

171

Udgivet

2010

ISBN

978-87-638-1327-3

 

Forfatterinden Josefine Klougart er forelsket i og fascineret af det danske sprog. Det har hun fortalt om gentagne gange i medierne, og det kan tydeligt læses ud af denne hendes debutroman.

Det er en række prosaafsnit, som skildrer en opvækst, et familieliv og den omgivende natur på Mols.
Det handler bl.a. om naturen, unikke øjeblikke, om at lodde familiens stemninger og om glæden ved at lave lister.

I betragtning af at det er en debut, er der mange fine sprogbilleder og stemninger i bogen.

Men for mig tager det sproglige lidt overhånd, når der f.eks (jævnligt) associeres 3-4 led væk fra det aktuelle emne, så historien og sammenhængen drukner. Man føler flere steder, at man som læser sidder med en masse flotte ord, fremfor en fortælling.

Måske fordi der skal for meget med, det skal være så dygtigt og sansende, måske fordi man mangler forfatterens indforståede kendskab til stoffet.

Det er erindringsglimt på 2-4 sider, som ikke rigtig hænger sammen, udover at familiens medlemmer, hesten Molly etc selvfølgelig går igen. Mange af dem er rigtig fine hver for sig, en del er lidt overassocierede, men det korte af det lange er, at 171 sider måske bliver lidt meget. Nogle kortere stykker eller en lidt anden form havde måske fungeret bedre?

Når det er sagt, så ER det en rigtig fin debut, og i mindre bidder, er der mange fine tekster at komme efter i “Stigninger og fald”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter