0 kommentarer

Gunnar af Bob Hansson

af d. 4. juni 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

310

Udgivet

2010

 

“Gunnar – en morsom historie om triste ting” er fortællingen om Gunnar på 58 år, der efter en hjertetransplantation nu har fået tilkendt invalidepension og er blevet fyret fra sit arbejde som murer. For fire år siden mistede Gunnar sin kone og nu er Gunnar for alvor kommet i krise.

Gunnar har i høj grad identificeret sig med sit arbejde, han har altid været “en af dem man regner med” og nu, hvor han ikke længere er det, så ved han ikke hvor han skal gøre af sig selv.
Han er i dyb krise og dagene og nætterne synes uendelige for ham. Tankerne flyver rundt og idéer tager form. En uge hvor han ved at hans tidligere chef har ferie møder han op på jobbet, og bilder kollegerne ind at han er frisk igen og ansat på ny. Det holder selvfølgelig ikke på den lange bane og snart er han hjemme igen.

Indholdet i hans tilværelse er nu hans barnebarn på 4 år, som han følger i børnehave. Fire år tidligere mistede Gunnar, som nævnt, sin kone, og savnet efter hende er stort. Men i barnebarnets børnehave forelsker Gunnar sig i en af pædagogerne og det kaster et nyt lys ind i hans tilværelse, men samtidig også mange spekulationer og bekymringer.

Romanen er velskrevet og rimeligt underholdende fortalt trods den barske beretning om Gunnar, dog vil jeg ikke kalde den morsom. Men klart en læsning værd.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter