0 kommentarer

Depositum af Audur Jónsdóttir

af d. 5. juni 2010
Info
 
Sideantal

319

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7973-296-4

Originaltitel

Tryggðarpantur

 

Gisella er en semi-ung kvinde i første halvdel af 30´erne. Hun bor i en navnløs storby, som kunne være en hvilken som helst større by i verden.

Gisella er opvokset under relativt gode kår og har aldrig skullet bekymre sig om at arbejde for føden, for hun har levet af sin arv. En dag får Gisella besked fra banken om at arven er ved at være brugt, og derfor vil banken gerne snart se nogle penge rulle ind på kontoen.

Gode råd er dyre, og det lykkes langt om længe Gisella at få et skrive-job, hvor hun skal skrive om hjemløshed og de faretruende boligstatistiker. Da Gisella ikke ved så meget om emnet får hun ideen, at udleje et par værelser i sin lejlighed til kvinder, der er i nød. På den måde får hun penge på kontoen mens hun samtidig kan få førstehåndsindtryk af, hvordan det er, at stå ansigt til ansigt med boligstatistikerne.

Der flytter 3 kvinder ind i lejligheden, og så begynder virkeligheden, at gå op for Gisella. Det er nyt for hende, at lære om, hvordan andre mennesker har levet og om, hvordan det er, at have levet en knap så forkælet tilværelse.

Bogen fortæller om de 4 kvinders indbyrdes forhold, og det er ret interessant at læse, omend romanen bliver en anelse monoton jo længere man kommer frem i bogen.

Sproget er ikke dårligt, men det er heller ikke noget at råbe hurra for. Det bogen får point for er, at emnet er spændende og at personerne er realistisk beskrevet. Men – som sagt måtte der godt være lidt mere go i sproget, og der måtte godt være endnu mere gang i handlingen end tilfældet er.

Alt i alt er “Depositum” alligevel en udmærket bog, som jeg gerne vil anbefale andre at læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter