0 kommentarer

Stella Nova brevene af Edith Maria Kanstrup

af d. 18. februar 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

221

Udgivet

2006

ISBN

87-7528-630-0

 

Myre og Malte er 16-årige tvillinger. De bor sammen alene med deres far, efter moren er rejst til Europa for at gøre karriere. Maltes store interesse er tegneserier, mens Myre er mere optaget af dukker og astrologi.

Det er en glad Myre, der dukker op derhjemme med en gammel dukke, som hun har fået af en ældre dame. Dukken viser sig dog ikke at være helt almindelig, da den skjuler en hemmelighed. De finder en låge i dukkens ryg og bag denne gemmer der sig en nøgle og et stykke papir, hvorpå der står: “Koden til boksen er i søsterdukken, og når vi er enige, kan boksen åbnes”. Men hvor mon søsterdukken befinder sig, og hvad gemmer boksen? Deres nysgerrighed er vakt, og da de kort efter får nogle oplysninger om den anden dukke, gør de også, hvad de kan for at få fat i den.

I et antikvariat som rummer mange sjældne og kostbare skrifter, finder Myre kort efter en bog med titlen Sophias tro på stjernerne. Sophia viser sig at være Sophia Brahe søster til Tycho Brahe, og hun har desuden en slående lighed med Myre, blandt andet i form af interessen for astrologi og horoskoper.

Hele situationen bliver dog ganske alvorlig, da Malte kommer hjem og finder ud af Myre ikke er der, hvilket hun ellers skulle være. Faren ved ikke hvor hun er, og det går hurtigt op for dem, at der er noget helt galt og de sætter politiet på opgaven. Malte grubler i den efterfølgende tid over, hvad søsterens pludselig bortførelse skyldes, og hans tanker cirkler om dukken og den mystiske nøgle. Da Malte finder Myres bog fra antikvariatet, læser han hendes ret interessante notater, som måske kan vise sig at være en uventet hjælp til at løse mysteriet.

“Malte.”
“Hallo,” lød en fordrejet stemme.
“Jeg har din søster og vil lave en byttehandel. Din søster kommer snart tilbage, hvis jeg får dukken med indhold. Klokken 14.00 i eftermiddag skal du sætte dukken på bænken på torvet uden for egnsmuseet, og du skal ikke bekymre dig om andet. Når du har anbragt dukken, går du over på den modsatte side, og din søster sætter sig på bænken i stedet for. Mit krav er, at hverken politi eller andre bliver indblandet. Så nul zigzagkurs brormand. Forstået.”
Malte frøs.
“Ja, men hvorfor vil du have den gamle dukke?”
Ingen svarede.

Sammen med vennerne får Malte langsomt optrævlet mysteriet, og sporet fører dem ud på en længere rejse. Det viser sig nemlig, at dukken som Myre har fået fat på, er en del af noget meget større, som hænger sammen med nogle gamle historiske breve, Stella Nova brevene, som samlere vil gøre hvad som helst for at få fat på.

Til børn og unge der elsker mysterier og spænding er bogen fabelagtig. Det er helt sikkert en spændende bog, men man skal følge godt med for at fange alle detaljerne, da et miks af tilfældigheder hvirvler de unge ind i et sandt mysterium. Blandingen af uddrag fra Sophias tro på stjernerne samt vekslen mellem at følge Malte og hans venner samt Myre og hendes bortfører øger spændingen og giver handlingen et godt flow.

Kan læses fra 12 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter